Chirurgen slaan alarm: help Nederlanders 50 miljoen kilo afvallen

Bariatrische chirurgen dagen politici en overheid uit hen werkeloos te maken. In een opiniestuk in de Volkskrant pleiten ze voor een goed gecoördineerd plan om volwassenen en kinderen te verleiden een gezonde levensstijl aan te leren. De bariatrische chirurgen verrichten 30 operaties per week, maar kunnen de toeloop van patiënten niet aan. Hoewel ze veel patiënten genezen, stellen de auteurs dat ze dit probleem NIET met een operatie kunnen oplossen. Om obesitas te vermijden, moeten alle Nederlanders samen minstens 50 miljoen kilo overgewicht kwijtraken.

Obesitas Offensief

Daarvoor is volgens de auteurs een politiek en maatschappelijk “Obesitas Offensief” nodig. Ze geven tal van maatregelen die de overheid in navolging van andere landen zou kunnen nemen. Denk aan de vettaks en suikertaks of het vermelden van calorieën zoals in restaurants, cafés en bioscopen in New York gebeurt. Helaas blijken politici nauwelijks belangstelling te tonen.

Bron: de Volkskrant

http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/chirurgen-slaan-alarm-help-nederlanders-50-miljoen-kilo-afvallen/